Evangelisatie

Evangelisatie CEC BarneveldCentrale Evangelisatie Commissie

De gemeente van Christus heeft een Bijbelse opdracht. De opdracht dat we in ons eigen leven, en samen als gemeenschap, laten merken dat we volgelingen van Jezus Christus zijn. Dit blijkt in onze manier van leven en in onze woorden. We hebben de opdracht een licht en een zoutend zout te zijn in deze wereld.

Elk gemeentelid is christen op de plek die hij/zij inneemt in de maatschappij en mag met de geschonken gaven laten zien dat  God, in Christus, goed is.

In aanvulling op deze taak van ieder lid van de gemeente worden er vanuit de Evangelisatie Commissie een aantal activiteiten georganiseerd:
  • Koewei-dienst op 2e pinksterdag.
    Dit is een laagdrempelige dienst in de open-lucht met een muziekgroep en een spreker. Elk jaar is er een thema wat met Pinksteren te maken heeft.
  • Alpha-cursus 1 of 2 keer per jaar
    Tijdens een Alpha cursus kun je op een ontspannen manier kennismaken met het christelijk geloof. Meer informatie leest u hier.
  • Elke maand een Sing-inn
    Eens maar maand op zondagavond wordt er ’s avonds in de Goede Herderkerk gezongen. Meer informatie leest u hier.
  • Boekenkraam en openstelling Oude Kerk tijdens de Oud Veluwse Markt.
    In de zomervakantie wordt de Oud Veluwse Markt gehouden. Tijdens deze dagen is de Oude Kerk open. Voor de kerk - op de kruising van de Jan van Schaffelaarstraat en de Langstraat - is er een boekenkraam aanwezig.
  • Godsdienstlessen op openbare scholen.
    Op de openbare scholen in Barneveld worden godsdienstlessen aangeboden voor die leerlingen die daar belangstelling voor hebben.
  • Lectuur-commissie
    De lectuur-commissie verspreidt op diverse manier christelijke lectuur in Barneveld. Over deze commissie leest u hier meer.

Wil u meer informatie over het werk van de Centrale Evangelisatie Commissie of hebt u vragen of ideeën? Neem contact op met de secretaris:

Frans van Delen
f.vandelen@gmail.com