Nieuw logo voor Hervormde Gemeente Barneveld

26-03-2013 | 21:19

Hervormd Barneveld krijgt kleur

Het is lente. Een tijd van groei, groen en nieuw leven. En daarmee een mooi moment om het nieuwe logo van onze Hervormde Gemeente openbaar te maken. Een logo met kleur en verschillen. Het is de basis van de nieuwe huisstijl - de uitstraling - van onze gemeente naar buiten toe. Op 28 maart gaat u het eerste gebruik zien. Want dan nemen we afscheid van deze website en gaat de langverwachte nieuwe website online. In de maand april worden de andere huisstijldragers aangepast. Soms kan dit heel direct, soms gebruiken we eerst 'oude voorraden' voordat we de nieuwe huisstijl doorvoeren.

Het logo

De verklaring
Het logo bestaat uit een beeld- en woordmerk. Het beeldmerk vormt een moderne pentekening van de oude kerk. Vanuit een diepere betekenis is hiervoor bewust gekozen. Het woord kerk komt namelijk uit het Grieks (Κυριακη (οικια); kyriakon) en betekend "huis des Heeren". Op deze wijze is beeld gegeven aan onze verbondenheid met God.
De pentekening is vanuit het gezichtsveld Torenplein gemaakt. De kerk bestaat dan uit vijf delen. Dit schetst de overeenkomst naar de vijf wijken die onze gemeente telt. Elk deel heeft haar eigen kleur gekregen. Samen vormen zij de gemeente. Zo is de relatie gelegd naar de verschillende wijken en hun onderlinge verbondenheid. Deze kleurstelling wordt in de nieuwe huisstijl verder doorgevoerd.

Het woordmerk bestaat uit de woorden HERVORMDE GEMEENTE BARNEVELD. Samen beelden zij eenheid in verscheidenheid uit. De woorden HERVORMDE GEMEENTE zijn geschreven in een eigentijds lettertype en kleurstelling. De kleur en strakke stilistische uitstraling wijst naar zowel "de statige historie" als naar de "eenheid". Het speelse “BARNEVELD” beeld de verscheidenheid, diversiteit en het actieve binnen onze gemeente uit. De kleurstelling van dit woord is een knipoog naar een gemeentekleur van Barneveld.

Uw reacties
De nieuwe huisstijl is één van de resultaten uit de opdracht aan de commissie nieuwe website. Het kernteam van deze commissie bestaat uit Maarten Natzijl, Diny de Knegt en Maarten van der Boon. Natuurlijk is de commissie nieuwsgierig naar uw reactie. Deze mag u e-mailen naar webmaster@hervormdbarneveld.nl