Hot Item driedaagse 7 - 9 februari 2016

Komende Hot Item avond

Hot Item driedaagse – 7,8,9 februari 2016
Thema: Har(d)t voor elkaar
Sprekers van Chris (Stichting Family Care)

Een driedaagse over woorden, gedrag en weerbaarheid!

Zondag, 7 februari 16.45 uur Oude Kerk

Themadienst door ds. L.P. Blom

Maandag, 8 februari in Rehoboth of Goede Herderkerk
18.45 – 20.00 uur : alle catechisanten van klas 1 & 2 in Rehoboth (!)
18.45 – 20.00 uur : alle catechisanten van klas 3 & 4 in Goede Herderkerk
20.30 – 21.45 uur : alle catechisanten van 16 – 20 jaar in Goede Herderkerk
Spreeksters : Alise Vleesenbeek en Suzanna Kooistra (beiden werkzaam bij Chris)

Dinsdag, 9 februari Goede Herder Kerk
20.00 uur – 22.00 uur : ouders, alle 20+ en belijdeniscatechisanten en gehele gemeente
Inloop (koffie/thee) : 19.45 uur
Spreekster : Alise Vleesenbeek (werkzaam bij Chris)

Een Hot Item driedaagse over woorden, gedrag en weerbaarheid!

Woorden hebben kracht. Woorden kunnen een ander ‘maken’, maar helaas ook breken.

Mensen kunnen behoorlijk worden beschadigd door wat er over en tegen hen wordt gezegd. ‘Jij bent niets waard’ of ‘jij mag niet meedoen’. Ook door gedrag zonder woorden kan kwaad gedaan worden (buiten sluiten, blikken die ‘doden’…).

Positieve woorden geeft een mens leven. Een mens bloeit op van fijne woorden die over hem of haar worden uitgesproken. Elk mens is bedacht en gemaakt door God! En iedereen is verschillend. We hebben elkaar nodig.

Wat maakt iemand volgens jou waardevol? Kleding, uiterlijk, leefstijl, levensovertuiging, wat iemand kan of presteert? Hoe je hierover denkt, bepaalt hoe je naar en over de ander spreekt. Hoe communiceer je met de ander, positief of negatief? Met de Hot Item driedaagse willen we graag bewustwording rondom dit onderwerp, voor zowel onze jongeren als ouders en andere gemeenteleden.

Laten we goede en waar nodig opbouwende woorden spreken, die goeddoen aan wie ze hoort (Efeze 4:29).

Chris is onderdeel van Stichting Family Care

Chris biedt een luisterend oor en helpende hand aan kinderen en jongeren d.m.v. chat en e-mail. Ook biedt Chris ondersteuning d.m.v. trainingen en voorlichtingprogramma’s over thema’s als alcohol, drugs, seksualiteit, pesten en social media.

- Meer informatie vindt u onder: http://onzegemeente.hervormdbarneveld.nl/hotitem.html#sthash.6Vo4mVON.dpuf