Hervormdbarneveld.nl: eigentijds, kleurrijk en vernieuwend

26-03-2013 | 21:18

Nieuwe website voor Hervormde Gemeente Barneveld

Ruim 2 jaar aan voorbereidingen is er aan voorafgegaan. Maar nu is het bijna zover, op donderdag 28 maart gaat de nieuwe site online. Gelijktijdig wordt de nieuwe huisstijl ingevoerd. Zo ontstaat er een nieuw, eigentijds en kleurrijk - digitaal - gezicht van onze gemeente. 
 
HervormdBarneveld.nl wordt portaal 
De verandering zal mogelijk in het begin wennen zijn. Want eigenlijk wordt er niet één, maar zeven websites opgeleverd. Hoe dit zit, leg ik u graag uit. 
 
De eerste site is het welbekende www.hervormdbarneveld.nl. Deze site krijgt een portaalfunctie (zie afbeelding). Het is als een prikbord met daarop een centrale agenda, centraal nieuws, samenvattingen vanuit de wijken en weblinks naar gemeentegebonden (jongeren)websites. Naast dit portaal krijgt iedere wijk haar eigen miniwebsite.  Wees niet bang: deze wijksites gaat u prominent vinden op het portaal. De teller staat zo op zes sites. De zevende site - ook bereikbaar via het portaal - is helemaal ingericht op onze gemeente. 
 
Modern platform 
De verschillende miniwebsites hebben een eenduidige uitstraling. De inhoud (keuzemenu, tekst, afbeeldingen) brengt het verschil. Het staat namelijk iedere wijk vrij om de wijkgebonden informatie te delen zoals zij dit zelf graag zien.  
Het platform is naar de huidige en toekomstige stand van techniek gemaakt. Zo zijn de sites geschikt voor bezoek via tablet of smartphone. Ook zijn er verschillende deelmogelijkheden via sociale mediakanalen opgenomen. Fotoboeken en youtube-filmpjes zijn optimaal in te voegen door de beheerders. 
 
Beheer
Hiervoor maken we gebruik van een modern en veilig beheerdersplatform. In vaktaal ook wel CMS genoemd. Elke wijkwebsite heeft eigen wijkgebonden beheerders (webmasters). Deze webmasters zorgen - onder verantwoordelijkheid van de wijkkerkenraad - voor de actueel houden van de wijksite. Vanaf aanstaande donderdag leest u op uw wijksite wie de webmasters zijn in uw wijk. 
Het portaal en de minisite over onze gemeente komen onder beheer van de hoofdwebmaster: Maarten van der Boon (webmaster@hervormdbarneveld.nl). Van der Boon neemt vanaf 28 maart de webmastertaak van Leen Smits over. 
 
Ontwikkelingen
Vanaf 28 maart mag de nieuwe website een feit zijn, daarmee is het werk nog niet af. De maand april wordt nog volop gebruikt om de laatste puntjes op de welbekende i te zetten. Zowel achter, als voor de schermen. Een spannende ontwikkeling is bijvoorbeeld het personaliseren van het portaal. Hiermee heeft u als gebruiker zelf de 'muis' in handen in hetgeen u wilt zien op het hervormdbarneveld.nl portaal.
 
Uw reacties
De nieuwe website is het resultaat uit de opdracht aan de commissie 'nieuwe website'. Het kernteam van deze commissie bestaat uit Maarten Natzijl, Diny de Knegt en Maarten van der Boon. Natuurlijk is de commissie nieuwsgierig naar uw reactie (webmaster@hervormdbarneveld.nl)