Gevraagd: Coaches Vestiging De Lijsterhof

03-05-2016 | 17:53
Taakomschrijving
VluchtelingenWerk zoekt buurtbewoners die zich als vrijwilliger willen inzetten voor de begeleiding van de vluchtelingen die zich gaan vestigen aan De Lijsterhof.
 
Samen met een ervaren coach vestiging van VluchtelingenWerk maakt u een klein groepje cliënten wegwijs in de gemeente. U gaat bijvoorbeeld de eerste keer mee naar de gemeente of de huisarts, helpt de nieuwe bewoners door het uitleggen van brieven of andere praktische regelzaken, zoals het aanschaf van spullen voor het huis en de tuin. Het invullen van de meeste formulieren gebeurt op het kantoor van VluchtelingenWerk.
 
De bedoeling is dat u de nieuwe bewoners van Barneveld op weg helpt, zodat ze zo snel mogelijk zelfstandig hun weg kunnen vinden in ons dorp.
 
Wie zoeken we?
We zoeken enthousiaste mensen met respect en belangstelling voor andere culturen, die het daarnaast leuk vinden zaken goed te regelen, problemen op te lossen en een ander persoon te coachen richting zelfredzaamheid.
 
Opmerkingen
De tijdsinvestering is 1 à  2 dagdelen per week wanneer de vluchtelingen net in Barneveld komen wonen. Na drie weken neemt de tijdsinvestering af tot één dagdeel of een enkel uur per week. Het hele traject duurt acht maanden.
 
Heeft u interesse? Neem dan voor meer informatie contact op met Marjoske Kiers mkiers@vwon.nl of Tineke Pronk tpronk@vwon.nl, 0342-421889 (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag).