Kerstnachtdiensten 2016

29-11-2016 | 17:33
Ook dit jaar worden er weer twee Kerstnachtdiensten georganiseerd in de Oude Kerk in Barneveld en wel op 24 december.
Maar, Kerst vieren? Als we naar de wereld om ons heen kijken, is er dan reden om iets te vieren?

Want wat leven we in een gebroken wereld. Het wordt steeds duidelijker hoe gebroken die wereld is: terreur, vluchtelingen, onderdrukking, vervolging, moord, ziektes, kinderen zonder ouders,…

Ook in onze maatschappij: onrust, werkloosheid, ruzies, eenzaamheid, gebrokenheid in gezinnen, armoede,  en ga zo maar door.
En misschien ook wel in je eigen leven. Continu 'moeten' voldoen aan de eisen van de maatschappij. Dat houd je niet vol. Je schiet tekort tegenover andere mensen. Tegenover jezelf. Tegenover God. We willen het liefst onze eigen batterij 100% opladen. Maar dat lukt niet, die loopt elke keer weer leeg. We hebben contact nodig met een Bron die dat van buitenaf kan aanvullen.

Dan is daar de boodschap van kerst: God stuurt Jezus naar de aarde om die gebrokenheid zelf te ervaren. Maar vooral om ons 'te kort schieten' aan te vullen. Jezus is de enige die het 100% goed kan maken. Hij is 100% liefde. Niets, werkelijk niéts in de wereld kan dat vervangen. Om ons heen is alles voorwaardelijk.  Jezus’ liefde is onvoorwaardelijk.  Honderd procent!
Zo mogen we Kerst gaan vieren. Écht Kerst. 100% Kerst!

Sfeervolle Oude Kerk
Er is met een groot team van gemeenteleden al geruime tijd gewerkt aan de voorbereidingen van de Kerstnachtdiensten in de Oude Kerk. Ook dit jaar zullen er weer  twee diensten op 24 december zijn. De eerste begint om 19.00 uur en is wat tijdstip betreft ideaal voor gezinnen met (kleine) kinderen. De tweede dienst is om 21.30uur. Alvast welkom in een sfeervolle Oude Kerk!

Muziek en zang
Uiteraard is er veel plek voor muziek en (samen)zang. De muzikale invulling is net als vorig jaar in handen van  muziekgroep Adonai. Kijk voor informatie ook op hun website: www.adonaimusic.nl. De diensten zullen een geheel zijn waarin muziek, zang en woorden vanuit de Bijbel vloeiend in elkaar over zullen lopen.

Beiaard en warme chocolademelk
Tussen de 2 kerstnachtdiensten door zal er vanaf de toren van de Oude Kerk een beiaardconcert klinken van kerstliederen. Eén van de weinige vrouwelijke beiaardiers en tevens één van de jongste beiaardiers van Nederland, Lydia Zwart zal weer het carillon bespelen op deze Kerstavond.

Na afloop van de diensten is er buiten ruimte voor ontmoeting  onder het genot van een kop heerlijke warme chocolademelk.
Voor alle bezoekers van de dienst van 19.00 uur: blijf na de dienst dus nog even  lekker nagenieten onder het genot van het unieke Kerst-beiaardconcert en van de warme chocolademelk.

En alle bezoekers van de 2e dienst om 21.30 uur nodigen we van harte uit om lekker vroeg te komen zodat je voor de dienst al kunt genieten van de muziek van het carillon en de chocolademelk. Ook na de 2e dienst is er warme chocolademelk.
In de Oude Kerk zelf is er tussen de 2 diensten door ruimte voor een gesprek, voor gebed of voor gewoon even rust…

Kom (samen)!
Van harte welkom in de Kerstnachtdiensten! En kom vooral sámen. Nodig ook zeker iemand uit om mee te gaan! Ook zou het best zo kunnen zijn dat  je eigenlijk wel zou willen komen naar de Kerstnachtdienst, maar dat je het erg lastig vind om (weer) naar de kerk te gaan: kom dan vooral wél. Kom gewoon  zoals je bent, wees welkom en voel je thuis!

Bijbel
Alle teksten en liederen zullen tijdens deze diensten worden geprojecteerd; je hoeft zelf dus niets mee te nemen. En als je naar aanleiding van de Kerstnachtdienst wel eens wat meer zou willen weten over de Bijbel en het geloof, maar zelf geen bijbel hebt, dan is er deze avond een gratis bijbel voor je. Deze is beschikbaar in zowel Nederlands als Engels, Turks en Arabisch.

Inormatie
Volg ons voor alle laatste actuele info op www.facebook.com/KerstnachtdienstBarneveld en www.twitter.com/KerstnachtBveld