Open kerstsamenzang tijdens Candlelight Shopping

05-12-2016 | 18:52
Zomaar, of voor een paar minuutjes rust, een kijkje, de muziek of een goed gesprek. Ook tijdens Candlelight Shopping heeft iedereen een eigen reden om de Oude Kerk binnen te gaan. Ook dit jaar De karakteristieke kerk in het centrum van Barneveld is ook dit jaar op 17 december tijdens de kerstmarkt geopend. Met tussen 15.30 uur en 16.30 uur een laagdrempelige samenzang.

De samenzang is simpel van opzet. Gasten krijgen een liedblad met een diversiteit aan advent- en kerstliederen, waarvan men zelf een lied mag kiezen. Het is aan iedereen vrij om te komen of te gaan wanneer men wil, mee te zingen of alleen te luisteren. Het hele uur of een maar enkele liederen. Samen zingen geeft een bijzondere ervaring in de drukte van deze tijd.

Tijdens de openstelling wordt tussen en beide orgels en de piano bespeeld door Jaap Ouwehand. Hij begeleidt onder andere tenorsolist Maarten van der Boon. Ook geeft tussen 19-20.30 uur de Bethel Band acte de présence.  Wanneer er behoefte is aan persoonlijke gesprekken dan zijn hiervoor mensen aanwezig. Het luisteren of het gesprek gaat gemoedelijk onder het genot van een kopje warme chocolade, koffie of thee.

Dit jaar is Candlelight Shopping op zaterdag 17 december. De Oude Kerk is open van 15.00 uur tot en met 21.00 uur en de advent-/kerstsamenzang is vanaf 15.30 tot 16.30 uur. De openstelling gaat uit van de Hervormde Gemeente Barneveld en wordt uitgevoerd door Centrale EvangelisatieCommissie (CEC). Medewerkers aan deze openstelling doen dit op vrijwillige basis.