Orgelzomerserie 2017

24-06-2017 | 10:25
De commissie Intermezzo Concertorganisatie heeft ook dit jaar een mooie orgelzomerserie samengesteld. Op vier opeenvolgende donderdagavonden bent u van harte welkom in de Oude Kerk!   
 
Vier organisten zullen het fraaie Paradijs orgel tot klinken brengen, natuurlijk ieder met zijn eigen inbreng. Naast een toelichting op de te spelen werken zal er vooral gemusiceerd worden. 
 
Dit jaar herdenken we 500 jaar Reformatie. Een aantal organisten heeft zich daar mede door laten inspireren tot zelfs een programma geheel gericht op dit thema. Onder de jonge generatie mogen we de eerste prijswinnaar van het vorig jaar gehouden “Internationaal Orgelfestival Improvisatie Concours Haarlem” begroeten. Verder zien we in de programmering een grote diversiteit aan orgelwerken. De musici zullen dit met verve voor u presenteren. De verrichtingen van de organisten zijn op een groot scherm te volgen.
 
De volgende organisten verlenen hun medewerking:
  1. 20 juli Arjen Leistra
  2. 27 juli Jaap Zwart
  3. 3 augustus Geerten Liefting
  4. 10 augustus Evert van de Veen
 
De kerkdeuren gaan open om 19.30 uur en de concerten begint om 20:00 uur. De toegangsprijs is zeven euro en kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Na afloop van het concert staat er voor alle aanwezigen gratis iets te drinken klaar en is er gelegenheid om na te praten. 
 
Meer informatie is te lezen op de website www.intermezzobarneveld.nl.