Samenzang tijdens Oud Veluwse Markt

24-06-2017 | 11:06
Zomaar, of voor een paar minuutjes rust. Een historisch kijkje, de muziek of een goed gesprek: elke marktganger heeft zijn eigen reden om de Oude Kerk binnen te gaan tijdens de Oud Veluwse Marktdagen. Ook dit jaar is de karakteristieke kerk in het centrum van Barneveld open. Met tussen een twaalf en één uur een samenzang onder begeleiding van het orgel of soms de piano. 
 
Tijdens de openstelling worden beide orgels bespeeld en zingt er een solist. Wanneer er behoefte is aan persoonlijke gesprekken dan is hiervoor een team mensen aanwezig. Het luisteren of het gesprek gaat gemoedelijk onder het genot van een kopje koffie of thee – en voor de kinderen een pakje frisdrank. 
 
De samenzang is inmiddels een vast onderdeel van de openstelling en is simpel van opzet. De gasten krijgen beschikking over de bundel Op Toonhoogte. In deze bundel staat een diversiteit aan Bijbelse liederen en Psalmen. De aanwezigen mogen hieruit zelf een lied kiezen. Elk lied mag opgegeven worden en als de organist het kan begeleiden, wordt het lied gezongen. De samenzang is laagdrempelig. Het is aan iedereen vrij om te komen of te gaan wanneer men wil, mee te zingen of alleen te luisteren. Het hele uur of een maar enkele liederen. Samen zingen geeft een bijzondere ervaring in de drukte van een marktdag. 
 
Dit jaar zijn de Oud Veluwse Marktdagen op de donderdagen 13, 20, 27 juli en op 3, 10 en 17 augustus van negen uur ’s ochtends tot vier uur ‘s middags. De Oude Kerk is open van half tien tot half vier en de samenzang is vanaf twaalf tot één uur. De toegang is vrij.