Oude Kerk Barneveld opent opnieuw haar deuren

24-06-2013 | 17:43
Zes donderdagen in teken van historie en muziek 

Oude Kerk Barneveld opent opnieuw haar deuren

 
BARNEVELD - Tijdens de zes Oud Veluwse Marktdagen in het centrum van Barneveld is ook de Oude Kerk geopend voor bezoek. Van 10.00 uur tot en met 15.00 uur is het mogelijk de kerk te bezichtigen en aan de hand oude foto's de geschiedenis te bekijken. Elk heel uur is er een korte historische vertelling. Gedurende de hele dag worden beide orgels bespeeld en wordt er gezongen.
 
Rustpunt met verrassende extra's
Via de openstelling van de kerk neemt de Hervormde Gemeente al verscheidende jaren deel aan de Oud Veluwse Marktdagen. Uit het gastenboek is de waardering duidelijk op te maken. Bezoekers ervaren het als een rustpunt. En daar past het kopje koffie - of voor de kinderen een pa

kje sap - uitstekend bij. Het wordt door de bezoekers dan ook ervaren als een verrassende extra die de gastvrijheid dubbel onderstrepen. 
 
Een openstelling met inhoud
Via een fotopresentatie wordt de geschiedenis van de kerk in beeld gebracht. Elk heel uur is er ook een korte historische vertelling. Natuurlijk komen Jan van Schaffelaar, het mozesbeeldje met de preekbel en het hoofdorgel hierin voor. De tussenliggende tijd wordt opgevuld met muziek. Het hoofd- en koororgel worden live bespeelt en er wordt gezongen. Vaak is dit een aanleiding om door te praten over het geloof, de betekenis van de Bijbel of de zin van het leven. Voor wie wil is het mogelijk een gesprek aan te gaan met verschillende medewerkers. 
 
De Oud Veluwse Marktdagen zijn op de donderdagen 11 juli, 18 juli, 25 juli, 1 augustus, 8 augustus en op 15 augustus. De marktdagen zijn van 9.00 uur tot 16.00  uur. De kerk is open van 10.00 uur tot en met 15.30 uur. De toegang is ter hoogte van de boekenkraam, op het kruispunt van de Langstraat en de Jan van Schaffelaarstraat.