Oude Kerk Barneveld open, met live muziek en zang

15-06-2015 | 18:15
Zes donderdagen in teken van historie en muziek 

BARNEVELD - Tijdens de zes Oud Veluwse Marktdagen in het centrum van Barneveld is ook de Oude Kerk geopend voor bezoek. Van 9.30 uur tot en met 15.30 uur is het mogelijk de kerk te bezichtigen en aan de hand oude foto's de geschiedenis te bekijken. Elk heel uur is er een korte historische vertelling en tussen 12.00 uur en 13.00 uur een samenzanguur. Gedurende de hele dag worden beide orgels bespeeld en wordt er gezongen. 

 
Rustpunt met verrassende extra's
Via de openstelling van de kerk neemt de Hervormde Gemeente al verscheidende jaren deel aan de Oud Veluwse Marktdagen. Uit het gastenboek is de waardering duidelijk op te maken. Bezoekers ervaren het als een rustpunt. En daar past het kopje koffie - of voor de kinderen een pakje sap - uitstekend bij. Het wordt door de bezoekers dan ook ervaren als een verrassende extra die de gastvrijheid dubbel onderstrepen. Via een fotopresentatie wordt de geschiedenis van de kerk in beeld gebracht. Elk heel uur is er ook een korte historische vertelling. Natuurlijk komen Jan van Schaffelaar, het mozesbeeldje met de preekbel en het hoofdorgel hierin voor. 
 
Luister naar muziek of zing mee
De tussenliggende tijd wordt opgevuld live orgel vanaf het hoofd- of koororgel. Hierbij wordt ook gezongen. Tussen 12.00 uur en 13.00 uur is er een samenzanguur. U krijgt alle gelegenheid liederen op te geven en mee te zingen. de muziek en liederen zijn vaak een aanleiding om door te praten over het geloof, de betekenis van de Bijbel of de zin van het leven. Voor wie wil is het mogelijk een gesprek aan te gaan met verschillende medewerkers. 
 
De Oud Veluwse Marktdagen zijn op de donderdagen 16 juli, 23 juli, 30 juli, 6 augustus, 13 augustus en op 20 augustus. De marktdagen zijn van 9.00 uur tot 16.00  uur. De kerk is open van 9.30 uur tot en met 15.30 uur. De toegang is ter hoogte van de boekenkraam, op het kruispunt van de Langstraat en de Jan van Schaffelaarstraat.