Kerstnachtdiensten 2015

05-12-2015 | 08:47
Kerstnacht. 
Wat betekent dat nou eigenlijk?
Waar denken we aan? We denken al gauw aan sfeer. Aan gezelligheid . We denken aan kerstverlichting. We denken aan vrede…
En als we aan vrede denken, waar komen we dan uit? 
Dan komen we uit bij Jezus, dé vredestichter. Redder van de wereld.  Daar vinden we het echte Kerstverhaal! 
 
Twee diensten.
De geboorte van Jezus willen we vieren! 
Met een groot team van gemeenteleden is er al geruime tijd gewerkt aan de voorbereidingen van de Kerstnachtdiensten in de Oude Kerk. Er zullen dit jaar twee diensten zijn. De eerste begint om 19.00 uur wat ideaal is voor gezinnen met (kleine) kinderen en de tweede is om 21.00uur. 
Alvast welkom in een sfeervolle Oude Kerk!
 
Muziek en zang.
Uiteraard is er veel plek voor muziek en (samen)zang. De muzikale invulling is dit jaar in handen van  een groep hele muzikale gemeenteleden, die samen de muziekgroep Adonai vormen. Kijk voor informatie ook op hun website: www.adonaimusic.nl
Het zal een geheel zijn waarin muziek, zang en woorden vanuit de Bijbel vloeiend in elkaar over zullen lopen.
 
Beiaard en warme chocomelk.
Tussen de 2 kerstnachtdiensten door zal er vanaf de Toren van de Oude Kerk een beiaardconcert klinken van kerstliederen. Een van de weinige vrouwelijke beiaardiers en tevens de jongste beiaardier van Nederland, Lydia Zwart zal het carillon bespelen deze Kerstavond. 
En onder de toren staan grote tenten waar warme chocomelk te krijgen is en waar nog eens nagepraat kan worden.
Voor alle bezoekers van de dienst van 19.00 uur: blijf na de dienst dus nog even  lekker nagenieten onder het genot van het unieke Kerst-beiaardconcert en van de warme chocomelk. 
En alle bezoekers van de 2e dienst om 21.00 uur nodigen we van harte uit om op tijd te komen zodat je voor de dienst al kunt genieten van de muziek van het carillon en de chocomelk. Ook na de 2e dienst is er warme chocomelk!
In de Oude Kerk is er tussen de 2 diensten door ruimte voor een gesprek, of voor gebed, of voor gewoon even rust… 
 
Kom (samen)!
Van harte welkom in de Kerstnachtdiensten! En kom vooral sámen. Nodig gewoon iemand uit om mee te gaan. 
En misschien  vind je het lastig omdat je eigenlijk nooit (meer) in een kerk komt. Kom dan gewoon , wees welkom en voel je thuis! 
 
Bijbel.
Alle nodige teksten en liederen zullen worden geprojecteerd; je hoeft zelf dus niets mee te nemen.
Als je zelf geen Bijbel hebt, en als je naar aanleiding van de Kerstnachtdienst er wel een zou willen hebben, dan hebben we die gratis beschikbaar. In zowel Nederlands als Engels, Turks en Arabisch.